Liften i Lit kommer att snurra igen i vinter. Foto: SVT

Fem miljoner till Litsbacken

Publicerad

Kommunfullmäktige i Östersund föreslås anslå 5 miljoner kronor till att påbörja investeringar i Litsbacken nästa år.

Redan på det första kommunfullmäktiget efter valet lovade det nya styret i Östersund att Litsbacken ska öppna igen. Då kunde inte kommunalrådet Bosse Svensson (C) ge besked kring hur mycket pengar som skulle anslås, men nu finns ett förslag. Förslaget ska tas av kommunstyrelsen på tisdag och sedan av fullmäktige senare i november.

Fem miljoner till investeringar

I förslaget står att läsa att kommunen tar Litsbacken i drift under det här året och att 265 000 kronor anslås för detta. Fem miljoner kronor anslås också i en utökad investeringsram för att påbörja investeringar under 2019.

Arbeta för konstsnö

Dessutom får nämnden i uppdrag att utreda förutsättningarna för en långsiktig drift och utveckling av backen. I det ingår att återuppta arbetet för att kunna producera konstsnö. 2017 påbörjades en process för en vattendom, men den avbröts när kommunfullmäktige beslutade att Litsbacken skulle avvecklas.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Litsbacken

Mer i ämnet