Bild från polisens förundersökning på MDMA-tabletterna och en del av de norska sedlar som 24-åringen hade Foto: Polisen

Fick kramper på tåget i Östersund – åtalas för narkotikabrott

Uppdaterad
Publicerad

En 24-årig man, hemmahörande i Östersund, åtalas för narkotikabrott och brott mot knivlagen. Mannen greps efter att ambulans kallats till järnvägsstationen, och sågs slänga iväg en påse piller ur sin väska.

Det var sent en kväll i början av april som personal på ett tåg som stannat i Östersund slog larm. En passagerare hade svåra kramper och visade tecken på drogpåverkan.

Hade tabletter och pengar

Ambulans och polis kom till platsen. Mannen, en 24-åring, var påverkad av narkotika och hade kramper. När mannen skulle gå av tåget, öppnade han sin väska och kastade ut en påse med över 1000 tabletter. Analys visar att tabletterna innehöll MDMA, eller ecstasy.

Mannen hade också en kniv på sig, samt 14 500 norska kronor i sedlar.

Förnekar brott

I förhör har mannen erkänt att han hade tagit tradolan och att han hade sex tradolantabletter och cannabishasch på sig. Men de 1007 ecstasytabletterna som han enligt vittnesuppgifter slängt ur väskan, känns han inte vid.

Han åtalas nu för narkotikabrott och brott mot knivlagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.