Två fjällräddningar i Bergs kommun under lördagen

Uppdaterad
Publicerad

Vid 12-tiden på lördagen larmades polisen om en person som behövde undsättning ner från fjällen i trakterna kring Bydalen.

Två personer befann sig i de delar av Bydalsfjällen som går in i Bergs kommun. En av personerna hade blivit sjuk och behövde få hjälp att komma ner. Fjällräddare kallades in och bistod räddningstjänsten genom att föra den sjuka personen till en plats där ambulanshelikoptern kunde landa. Den sjuka personen fördes till sjukhus i helikoptern, och strax före klockan 14 rapporterade polisen att insatsen var avslutad.

Ryckte ut under förmiddagen

Även vid 9-tiden i morse fick fjällräddningen rycka ut för att undsätta en person som blivit sjuk på fjället. Denna gång gällde de en fjällvandrare i trakten kring Arådalen i Bergs kommun. Vid detta tillfälle fanns en ambulanshelikopter i närheten, den anlände först och förde bort personen. Därefter avslutades insatsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.