Helena Larsson rektor på Härjedalens gymnasium menar att det är viktigt att skolan gör sitt yttersta för att skydda elever och personal. Därför har skolan nu infört fjärrundervisning underl hela veckan 46. Foto: SVT

Fjärrundervisning på Härjedalens gymnasium förlängs

Publicerad

Härjedalens gymnasium förlänger fjärrundervisningen ytterligare en vecka. Detta på grund av coronasituationen.

Den 9 november beslutades att eleverna på Härjedalens gymnasium skulle få går hem och undervisas på distans. En elev på skolan hade smittats i covid-19 efter en fest med många deltagare i Sveg.

Under onsdagen beslutade Härjedalens krisledning tillsammans med rektorn att förlänga fjärrundervisningen en andra gång till den 30 november.

– Regionens smittskyddsläkare har konstaterat att det inte längre pågår smittspridning av covid-19 kopplad till Härjedalens gymnasium men eftersom det fortfarande pågår en ökad smittspridning i regionen behöver vi fortsätta med åtgärderna för att skydda elever och personal, säger rektor Helena Larsson i ett pressmeddelande.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Jämtlands län

Mer i ämnet