692 kronor drogs från Robert Hejdenbäcks kontokort. Han är chockad över hur lätt det verkar vara att någon lyckats stjäla pengar på det här sättet.

Flera drabbade i länet

Uppdaterad
Publicerad

Robert Hejdenbäck från Östersund är en av flera drabbade länsbor i det stora Playstation-bedrägeriet.

LÄS OCKSÅ: Polisen misstänker omfattande Playstation-bedrägeri

På vår Facebook-sida, SVT Nyheter Jämtland, finns ett flertal kommentarer från drabbade Playstationägare. En är Robert Hejdenbäck som strax för jul köpte ett Playstation 4 som julklapp.

– Det märkliga är att jag inte använde kontokort för betalningen av själva Spelkonsolen. Trots det har det den 18 december dragits 692:- från mitt konto. Betalningsmottagare var Playstation Network, säger Robert Hejdenbäck när vi ringer honom.

– Jag är alltid noga att betala med faktura när jag gör köp på nätet, just för att undvika sådana här bedrägerier. Så hur någon har fått tag på mitt kontonummer har jag ingen aning om. Jättemärkligt!

Robert har spärrat sitt kort och anmält händelsen till sin bank och ska även göra en polisanmälan. Enligt banken kan deras utredningar ta 4-6 veckor och Robert tror att han nog får sina pengar tillbaka.

En annan drabbad som vi pratat med har blivit av med närmare 2000:-. I det fallet verkar det som summan 629:- dragits tre gånger från kontot innan det upptäcktes.

Robert Hejdenbäck varnar nu alla för att lämna ut kontouppgifter vid onlineköp.

– Man kan inte vara nog försiktig. Playstation Network är nog inte boven i dramat, utan det är någon annan som på något märkligt sätt fått tag på kontouppgifterna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer