Flera olyckor inträffade på lördagen i länet efter SMHI:s varning om ishalka, bland annat hamnade en personbil i diket efter en kollision i Brunflorondellen och fick bärgas. Foto: SVT

Flera trafikolyckor i länet

Uppdaterad
Publicerad

Flera trafikolyckor inträffade i länet under lördagen, bland annat nära Kälarne och Stugun där personer inblandade i olyckorna fick föras till sjukhus.

SMHI hade utfärdat en varning för plötslig ishalka i länet under lördagen och flera olyckor inträffade under dagen.

Vid åttatiden på morgonen kom larm om en lindrig kollision i rondellen i Brunflo mellan en personbil och en buss. Personbilen som kom från Svenstavikhållet körde in i bussen. Personbilsföraren undkom utan skador. Han berättade för SVT att det varit halt på platsen. Polisen utfärdade en ordningsbot mot personbilsföraren för att han inte iakttagit väjningsplikt.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Se när bilen bärgas efter olyckan i rondellen i Brunflo på lördagsmorgonen. Foto: SVT

Vid åttatiden inträffade också en krock mellan en personbil och en ren i Ljusnedal i Härjedalen. En timme senare inträffade ytterligare en viltolycka i Härjedalens kommun, då på länsväg 573 i Lillhärdal när en personbil krockade med ett rådjur.

Vid 13.40-tiden inträffade en singelolycka på E45 mellan Lit och Östersund då en lastbil körde av vägen i riktning mot Östersund. Föraren sågs över av ambulanspersonal och till en början var en körbana avstängd. Under bärgningsarbetet som pågick under en halvtimmes tid, mellan 17 och 17.30, var vägen helt avstängd.

Flertalet singelolyckor

Vid 14.40-tiden kom larm om ännu en singelolycka, på väg 87 i centrala Stugun, Ragunda kommun. Två personer uppges ha fått lindrigare skador varav en ska ha förts till sjukhus.

En kort tid därefter körde en personbilsförare i diket på väg 323 i trakterna av Kälarne. Föraren fick föras till sjukhus.

Vid 21-tiden på lördagkväll kom larm om en singelolycka i Brunflo. En bil hade kört i diket, men föraren och den passagerare som fanns i bilen, undkom oskadda.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer