Polisen om flygförbudet Foto: Polisen (karta) / Heiko Junge, TT

Flygförbud under VM i Åre

Uppdaterad
Publicerad

Det kommer att råda flygförbud runt Åre mellan den 4 och 17 februari. Det är polisen som har ansökt om flygförbudet som gäller all typ av flygning, med några undantag.

Det är polisen som har ansökt om att införa ett restriktionsområde i Åredalen under alpina VM. Syftet är att trygga säkerheten under arrangemanget och att maximera polisens förmåga att övervaka arrangemanget utan störningar från andra luftfartyg.

Transportstyrelsen har fattat beslut om att införa flygrestriktionerna, som gäller från klockan 09.00 den 4 februari till klockan 21.00 den 17 februari.

Alpina VM 2019

Från modellflyg till drönare

Förbudet gäller all typ av flygning, så som modellflyg, skärmflyg och drönare. Undantaget från förbudet är polisflyg, ambulansflyg, svenskt militärflyg, tull, kustbevakning och SAR (Search and rescue).

Flygförbudet gäller från marken och upp till cirka 1520 meter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Alpina VM 2019

Mer i ämnet