Foto: Åre-Molanda flygförening

Flygförening köper motorbana

Uppdaterad
Publicerad

Verksamheten på Molanda motorbana och eventområde har legat nere sedan snart ett år tillbaka. Detta efter att Kall Autolodge motorevent AB som tidigare drev verksamheten försattes i konkurs. Men nu är den igång igen.

Efter förhandlingar med markägare Person Invest Skog AB och konkursförvaltaren står det nu klart att motorbanan får nya ägare.

Det är Åre Molanda Flygförening som köper banan och en del mark, och redan den 1 juni drog man igång verksamheten igen.

– Det är med stor glädje som vi nu kan berätta att vi köpt motorbanan och samtidigt tecknat ett 20-årigt nyttjanderättsavtal med Person Invest Skog på området. Det är en styrka att det nu är en aktör som har hand om säkerheten och driften och har de tillstånd som krävs. Därmed har vi helhetsgreppet över området och eventverksamheten skriver Mats Rönning, ordförande i ÅMF, i ett pressmeddelande.

-Vi och bygden är jätteglada att motorbanan och eventområdet får liv igen. Här kommer det under kontrollerade former snurra ett och annat motordrivet fordon, men också träning och tävling med rullskidor och cyklar. Även annan ungdomsverksamhet från föreningar och företag välkomnas” säger Benny Ljungdahl som ansvarar för bokningarna på området.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer