Kenne lyrisk över att ÖFK möter Arsenal Foto: SVT

För Kenne blev det tidernas drömlottning

Uppdaterad
Publicerad

Kenne Hall i Lugnvik är nästan chockad när vi träffar honom ett par timmar efter ÖFK:s Europa League-lottning och det är fastslaget att Östersunds FK kommer ställas mot storklubben Arsenal FC.

Han urskuldar sig att han fått flytta in i en mindre lägenhet. De flesta av hans Arsenalgrejer ligger numera nedpackade i ett förråd. Fast ärligt talat, inte många har tapetserat bostaden med sitt favoritlag som just Kenne Hall.

– Jag har ett livstids medlemskap i Arsenal. Dessutom har jag ett sånt här, säger han och visar upp ett kort där han är ”clearad” som icke hulligan och därmed godkänd att följa med supportrarna på bortamatcher i Europa.

ÖFK i Europa League

Tror det blir en kamp om matchbiljetter

Kenne inser att det kommer att bli strid på kniven för att få tag på en biljett till matchen på Jämtkraft Arena. Och ändå finns det inget annat alternativ för honom än att placeras med bortaklacken.

– De biljetterna kommer att ta slut i ett nafs, det törs jag lova.

”Självklart håller jag på Arsenal”

Men en samvetsfråga, håller han inte det minsta lilla på ÖFK i den historiska matchen?

– Självklart håller jag på Arsenal. Men jag måste nog erkänna att det här blir första gången jag jublar oavsett vilket lag som gör mål, säger Kenne Hall.

LÄS MER: Blandade reaktioner från Arsenal fansen efter lottningen

LÄS MER: Efter lottningen: ÖFK:s hemsida kraschade

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

ÖFK i Europa League

Mer i ämnet