Zinat Pirzadeh turnerar med föreläsningen ”Utanförskap & Hederskultur”. Foto: SVT

Föreläsningsturné med Zinat

Uppdaterad
Publicerad

En föreläsningsturné med Zinat Pirzadeh har pågått i länet med bland annat fokus på hederskultur.

Föreläsningen handlar även om Zinat Pirzadehs möte med Sverige och erfarenheterna hon haft här.

– Föredraget handlar ganska mycket om utanförskap, integration och så tar jag upp hedersrelaterat våld i nära relationer, säger Zinat Pirzadeh.

Vill skapa attityd förändringar

Föreläsningen ”Utanförskap & Hederskultur” arrangeras av projektet Integration Jämtland Härjedalen, målsättningen är att underlätta för nyanlända män och kvinnor att komma in på arbetsmarknaden eller börja studera. Och den här föreläsningen är ett led i arbetet med att skapa attitydförändringar.

– Syftet med föreläsningen är att skapa eftertanke och nå fram till människor för att bearbeta attityder och föreställningar man kan ha kring de här frågorna men att göra det på ett lättsamt sätt annars kan det lätt bli för jobbigt att ta det till sig, säger Susanne Persson regionalprojektledare, Integration Jämtland Härjedalen.

Besökt flera orter

Under några dagar har man genomfört föreläsningen i Sveg, Svenstavik, Krokom, Järpen, Kälarne och Strömsund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.