Företagaren: ”Jag är inte så orolig”

Publicerad

Den norska regeringen sänker skatterna på godis, tobak och alkohol i syfte att få Norrmänen att inte handla i Sverige. Beslutet kan få stora konsekvenser för handeln på den svenska sidan gränsen men företagaren Ronny Juhlin som har butiker i Storlien är inte orolig.

– Det här påverkar oss men inte så mycket som jag först trodde, säger han.

Juhlin har flertalet butiker vid gränsen och har byggt sin verksamhet på att sälja till norrmän som kommer över till Sverige. Bland annat säljer han tobak och godis, produkter som norska regeringen nu vill sänka skatten på. Men nu är verksamheten tillfälligt stängd på grund av pandemin.

– Vi har inte haft kunder alls det här året så nu övervintrar vi. Norges beslut blir inte direkt någon hjälp men det kommer alltid finnas de som vill köpa saker billigare i Sverige så i det långa loppet borde det gå bra.

I klippet berättar Ronny Juhlin mer om hur hans verksamhet påverkas.   

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.