Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Förskola, skola och fritids i Jorm stängs på grund av personalbrist. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Förskola, skola och fritids i Jorm stängs på grund av personalbrist

Uppdaterad
Publicerad

Jätten Jorms förskola, Jormskolan samt Jätten Jorms fritidshem stängs från och med måndagen den 17 januari på grund av covid-19-smitta i verksamheten och personalbrist.

Men vårdnadshavare med samhällsviktig funktion har fortsatt möjlighet till barnomsorg, skriver Strömsunds kommun i ett pressmeddelande.

Jormskolan är stängd hela vecka tre, undervisningen återupptas igen måndag den 24 januari. Jätten Jorms fritidshem är stängt hela vecka tre och Jätten Jorms förskola är stängt måndag 17 januari till och med onsdag 19 januari.

Tomas Sjövall förvaltningschef i Strömsunds kommun säger att det började i måndags då personalen återkom från jullovet.

– Det väl bubblat på fler håll i kommunen så vi har haft det på känn, säger han och fortsätter:

– Ett beslut gäller skolan och där kan vi inte garantera undervisningen eftersom all behörig personal är borta och vi har god anledning att tro att fler personer är smittade som gör att vi inte kommer att kunna hålla öppet, säger Tomas Sjövall.

Under söndagen kom det även besked om att Rotnäsets förskola i Strömsund stänger i 3 dagar, från och med den 17 januari eftersom de har personalbrist.

I videon ovan hör du Tomas Sjövall berätta mer hur den ökade smittspridningen i Jorm påverkar skola, förskola och fritidshem.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer