Det blir ingen lek i skogen vid Sörgårds förskola i Brunflo på måndag. På grund av att hälften av personalen insjuknat har kommunen beslutat att tillfälligt stänga avdelningarna. Foto: Björn B Schäfer, SVT Jämtland

Förskolan Sörgård i Brunflo öppnar igen på torsdag

Publicerad
Förskolan Sörgård i Brunflo som stängde delar av verksamheten på grund av personalbrist den 18 maj öppnar igen på torsdag.

Det var förra helgen som Östersunds kommun meddelade att förskolan Sörgård i Brunflo skulle stänga på grund av personalbrist. Hälften av personalen var då sjukanmäld, flera visade sig ha covid-19.

Efter att ha gjort en extra städning valde man att ha en del av förskolan öppen för barn vars föräldrar har ”samhällsviktiga jobb”. Den personal som var frisk fick ta hand om dessa barn.

Nu planerar man alltså att öppna förskolan igen på torsdag för alla barn som är inskrivna.

– Vår uppfattning är att den akuta personalbristen med anledning av coronavisruset då är över, säger Elisabet Uitto som är verksamhetschef för förskolorna i kommunen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer