Sjukvården fortsätter hitta relativt många nya fall av coronasmittade. Samtidigt har viruset tagit åtta liv under veckan. Foto: Johan Nilsson/TT

Fortsatt många som smittas av coronaviruset i Jämtlands län

Uppdaterad
Publicerad

Antalet personer som testas positivt för coronaviruset fortsätter ligga på höga nivåer jämfört med i våras och tidigare i höstas. Under gårdagen hittades drygt 100 nya fall. Samtidigt har coronaviruset tagit flera liv i veckan.

Hittills den här veckan har 233 nya fall av coronaviruset hittats i Jämtlands län, 105 av dem upptäcktes igår.

Samtidigt har viruset tagit tio liv den här veckan, sju av dem har rapporterats det senaste dygnet. En person avled på sjukhus igår, i Strömsund rapporterar man att fyra personer avlidit inom den kommunala vård och omsorgen och i Bräcke har två personer dött enligt kommunens senaste uppdatering.

Tidigare i veckan har två personer dött på sjukhuset och en person inom omsorgen i Härjedalens kommun.

Smittskyddsläkare, Annika Ersson, sa tidigare i veckan att vi ser ut att ha nått toppen av en platå i kurvan över nya bekräftade fall. Hör henne berätta i klippet:

Antal nya fall per vecka

Vecka 45: 148

Vecka 46: 299

Vecka 47: 378

Vecka 48: 418

Vecka 49: 312

Vecka 50: 351

Källa: Region Jämtland Härjedalen

Siffrorna över antalet smittade per vecka kan variera hos regionen och Folkhälsomyndigheten. Det beror på eftersläpning i rapporteringen till Folkhälsomyndigheten. SVT väljer att sammanställa och redovisa regionens siffror för att få den mest uppdaterade statistiken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.