Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Anders Burman, sektorchef på kommunens måltidsservice, ser inte något behov av skyddsutrustning i skolmatsalarna i nuläget. Foto: Fredrik Lundmark, SVT

Sektorschefen om kravet på skyddsutrustning: ”Vi följer gällande rekommendationer”

Uppdaterad
Publicerad

Trots oron bland kökspersonal på kommunens skolor menar sektorchefen på Östersunds kommuns måltidsservice att man inte ser något behov av skyddsutrustning i nuläget.

– Vi stämmer av med smittskyddet och följer de rekommendationer som finns, men just nu rekommenderas inte skyddsutrustning, säger sektorchefen Anders Burman.

Tar oron på allvar

Anders Burman anser att man tar oron bland personal på allvar och att man jobbar med frågan löpande. Det handlar om att identifiera eventuella risker och att försöka eliminera dem. Han poängterar också att arbetsmiljön för kökspersonalen på de allra flesta ställen är säker.

– Det är ju väldigt korta möten med elever ute i matsalarna, i samband med att det behövs fyllas på mat till exempel. Det går ju delvis styra när man gör det, och så går det ju prata med eleverna.

Hör mer i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Jämtlands län

Mer i ämnet