Läktaren var fullsatt under många av tävlingarna på skidskytte VM 2008 Foto: SVT

Framgångarna i OS ger mersmak för VM i Östersund

Uppdaterad
Publicerad

Skidskyttarnas framgångar i OS i Pyeongchang har gett förhoppningar inför hemma-VM i Östersund nästa vinter.

Guld för Hanna Öberg, Silver för Sebastian Samulelsson och starka svenska insatser i OS 2018 ger extra boost både för arrangörerna av näst års VM i Östersund men även för åkarna som inte fick åka till OS.

Torstein Stenersen tillhör de bästa i Sverige och ser framemot VM:

Torstein Stenersen tränar i Östersund med sikte på VM 2019 Foto: SVT

– Det ska bli jätte kul med VM nästa år med de här framgångarna, och jag som inte tog mig till OS så är det skönt med ett nytt mål så nära, säger Torstein Stenersen.

Hoppas på mycket publik

Det har gått tio år sedan skidskytte-VM i Östersund 2008. En tävling som blev en folkfest med sammanlagt 110 000 åskådare. Nu hoppas man på lika stort intresse för VM nästa år.

– Den målgrupp som handlar om de svenska besökarna påverkas nu. Därför är det bra för oss som arrangör att det blir en bra spridning på medaljerna. Norge, Frankrike och Tyskland får sina guld och nu får också Sverige framgångar och där har vi de stora potentiella besökargrupperna, säger Patrik Jemteborn, organisationsansvarig.

VM arrangeras i Östersund 7-17 mars 2019.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.