Här får eleverna en genomgång hur man håller sig torr och varm, skaffar sig vatten och gräver en bra snögrop att sitta i och ha rast utan att bli blöt. Foto: SVT

Framtida officerare är på vinterutbildning i Ånn

Uppdaterad
Publicerad

Ett 40-tal kadetter från Skaraborg som går specialistofficersutbildningen är just nu på vinterutbildning i Ånn i västra Jämtland.

Under två veckor pågår vinterutbildningen. Det är elever som läser första året på Försvarsmaktens Logistik- och Motorskola, LogS, som genomgår utbildningen. LogS är en del av Trängregementet i Skövde:

– Det är fina förutsättningar här i Ånn och det är en bra del i landet att öva i säger Björn Sahl, lärare specialistofficersutbildningen. Foto: SVT

– Under utbildningen får soldaterna lära sig att ta hand om sig själva. Eleverna ska lära sig hur man behåller fokus och uthållighet och undviker onödiga skador i vinterförhållanden, säger fanjunkare Björn Sahl, lärare LogS.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.