Fria matleveranser till personer över 70 år i Bergs kommun har blivit väldigt populärt. De pengar som kommunen har avsatt är nästan slut. Men kommunalrådet vill fortsätta erbjudandet. Foto: Björn B Schäfer och Maria Harning, SVT

Fri matleverans i Berg populärt – pengarna snart slut

Uppdaterad
Publicerad

De 200 000 kronor som Bergs kommun satsar på fri hemleverans av dagligvaror till äldre är snart slut. I klippet berättar Therese Kärngard (S) vad kommunen ska göra nu.

Den 20 mars fattade kommunstyrelsens ordförande Therese Kärngard ett ordförandebeslut: På grund av coronasmittan ska alla över 70 i kommunen ska få tillgång till fri hemleverans av dagligvaror en gång i veckan.

Det verkar som att de äldre i Berg gillar det här. Runt 300 matleveranser görs varje vecka från de åtta butiker som deltar. Erbjudandet gäller fram till 31 juli i år och efter åtta veckor har det kostat drygt 180 000.

– Vi kommer inte låta pengar stoppa den här satsningen, säger Therese Kärngard (S) till SVT Nyheter Jämtland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Jämtlands län

Mer i ämnet