Flera skadades i samband med en krock mellan en buss och en personbil. Foto: SVTVisa alla (5)
Visa alla (5)

Frontalkollision mellan buss och personbil

Publicerad

En buss och en personbil har frontalkrockat på riksväg 87 vid Strånäset i Ragunda. Enligt preliminära uppgifter från polisen är föraren av personbilen och tre passagerare från bussen skadade.

Larmet om olyckan kom in till SOS Alarm strax efter klockan 16 på torsdagen. Enligt uppgifter på plats så hoppade två rådjur ut på vägen och dem försökte busschauffören att väja för. Då fick bussen sladd i en kurva – och just där fick den möte med en mindre firmabil.

Den försökte i sin tur väja vilket fick konsekvensen och de båda fordonen krockade i vänstertrafik, varpå bussen fortsatte sladden och drev av vägen.

Tur i oturen var att den bromsades upp av snömängden ute på ett fält.

– Det är fyra personer som fick åka ambulans in till akuten, berättar insatsledaren Jan-Erik Karlsson.

Han förklarade att skadorna varit av skiftande allvarlighetsgrad men så vitt känt på olycksplatsen hade ingen livshotande skador.

Trafiken längs sträckan hindrades under ett par timmar. När firmabilen bärgats släppte man igenom de tunga fordon som fått vänta. Personbilarna kunde ledas om på en mindre väg.

Därefter inleddes bärgningen av bussen och hela räddningsinsatsen beräknades vara avklarad runt klockan 20.30.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer