Både barn och vuxna var inblandade i olyckan, flera har förts till sjukhus. Foto: Räddningstjänsten.

Bilar krockade i Strömsund – fem personer inblandade

Uppdaterad
Publicerad

Två personbilar krockade efter väg 342 vid Strand i Strömsund. Fem personer var inblandade – både barn och vuxna. Flera personer har förts till sjukhus.

Larmet till SOS kom vid 13.45 på söndagen. Två personbilar hade krockat efter länsväg 342. Inledningsvis sa man att det handlade om en frontalkrock, men enligt räddningtjänsten var det sida mot front.

Enligt polisen är fem personer inblandade, både barn och vuxna. Skadeläget är oklart. Vägen var helt avstängd under räddningsarbetet.

– Två bilar har krockat och fem personer är drabbade. Bilarna står på hjulen i alla fall. Skadebild på personerna vet jag inte, men ambulans är på plats och jobbar. Fler resurser och helikopter är på väg, säger Ulf Jernström, inre befäl hos räddningstjänsten i Jämtland.

Vid 15-tiden hade två personer lastats i helikoptern. Helikoptern återvände för att lasta fler personer en stund senare enligt Östersundsposten. Enligt SOS har även en person först till sjukhus med ambulans.

– Det var både barn och vuxna inblandade i olyckan. Vissa behövde snabbvård och fördes med helikopter till sjukhus, säger Kurt Marklund, RLC-befäl hos polisen.

Vid 16-tiden var arbetet på platsen klart och trafiken släpptes på. Polis har upprättat en anmälan om trafikolycka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.