Foto: Thomas Fuchs

En död efter frontalkrock på E14 mellan Åre och Storlien

Uppdaterad
Publicerad

En person avled och en skadades allvarligt vid en krock mellan en lastbil och en personbil på E14 mellan Storlien och Åre på tisdagskvällen.

Olyckan inträffade väster om Enafors vid 19-tiden. Det var tre personer som var drabbade i olyckan och i de initiala uppgifterna till polisen var det två personer i bilen som satt fastklämda.

Båda fördes med ambulanshelikopter till sjukhus för vård med allvarliga skador.

– Det är en mycket allvarlig frontalkrock, sa Anders Lögdal, insatsledare vid räddningstjänsten.

Avled på sjukhuset

En av de personer som fördes iväg till sjukvård, gick alltså inte att rädda. Det ska röra sig om en kvinna i 50-årsåldern som flögs till Östersunds sjukhus. Den andra, yngre kvinnan i 20-årsåldern, flögs till St. Olavs hospital i Trondheim. Hennes tillstånd är allvarligt men stabilt, uppger sjukhuset för NRK.

Lastbilsförare anhållen

Föraren av lastbilen är anhållen misstänkt för vållande till annans död, vårdslöshet i trafik samt vållande till kroppsskada. Både lastbilen och personbilen är tagen i beslag och en brottsplatsundersökning är utförd på platsen.

Halt på platsen

Det är ännu oklart hur olyckan gått till.

– Det var halt på platsen, säger Johan Lindgren, RLC-befäl vid polisen.

Olyckan orsakade också långa köer. Vägen blev helt avstängd vid olycksplatsen från Enafors till Rundhögen i båda riktningarna under räddningsarbetet.

Kvinnorna som färdades i personbilen var båda hemmahörande i Tröndelag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.