Under höstlovet ägnar sig Molly Hofman och många andra skolbarn i Strömsund åt byggande. Foto: SVT

Byggande i fokus för höstlovslediga skolbarn i Strömsund

Uppdaterad
Publicerad

Höstlovet är i full gång och i Strömsund tog många lediga skolelever chansen att vara med på ett byggevent. Se vad några av dem byggde i klippet ovan.

Den här veckan är det höstlov för alla skolbarn och kommunerna i länet satsar på lite olika lovaktiviteter. En kommun som erbjuder en hel del olika aktiviteter är Strömsund, där det under tre dagar bland annat pågår ett byggevent. Även biblioteket och badet håller öppet. På torsdag och fredag kommer Jämtland Basket på besök och håller basketskola för lediga barn.

Pengar över från sommaren

Det är med hjälp av olika föreningar i Strömsund – och pengarna till sommarlovsaktiviteter – som kommunen nu kan erbjuda lite olika aktiviteter. I somras avsattes 360 000 kronor för lovaktiviteter under sommaren, men en del av pengarna blev över.

På den skämtsamma frågan om kommunen tog det lugnt med att ordna aktiviteter i somras för att i stället satsa på höstlovsevenemang svarar Magdalena Sannemo, ungdoms-och fritidskonsulent:

– Nej (skratt), vi hade ett stort program även då.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.