De misstänkta fångades på övervakningskamera vid en bensinmack. Foto: Polisens förundersökning

Fyra döms efter knarktransport

Uppdaterad
Publicerad

Knarket lastades in i en bil i Stockholm, som sedan begav sig norrut. I Söderhamn överlämnades ett paket till två jämtar som tog det vidare till Östersund. Fyra inblandade döms nu för sin inblandning.

Polisen hade spaning när affären som skulle gälla 8 hekto cannabis, men som i själva verket visade sig vara på 647 gram, iscensattes.

Den 13 januari, strax efter klockan 6 på morgonen, möttes en bil från Östersund och en bil från Stockholm, vid en snabbmatsrestaurang i Söderhamn. Där överräcktes narkotikan.

Butik i Östersund

Spaningar visade sedan hur bilen med jämtarna åkte till en butik i Östersund. En av de inblandade jobbar i den butiken och han tyckte sig ha funnit ett säkert gömställe. Därför levererades paketet just till den här butiken.

Och här slog polisen till. Förutom cannabispartiet hittades också 62,95 gram kokain samt 22,37 gram ecstasy.

Två av de inblandade försökte fly från platsen. Samtidigt dumpade de knark och även en shaker (den kan användas om man vill späda ut knark).

Fängelsedomar

Alla inblandade är i 25-30-årsåldern. Förutom den knarkhantering som här beskrivits innefattar domen även några mindre narkotikabrott, dopningsbrott och olovlig körning.

En av de åtalade döms till fängelse i ett år och två månader, två andra till tio månader och en till skyddstillsyn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.