Fyra yngre män har gripits efter att ha misshandlat en ensam person. Foto: TT

Fyra personer gripna efter misshandel utomhus i Östersund

Uppdaterad
Publicerad

Fyra personer greps i natt misstänkta för misshandel mot flera andra personer i Östersund.

Det var vid 03-tiden som polisen beordrades till centrala Östersund eftersom att tre personer blivit misshandlade av fyra andra personer. Enligt de första rapporterna var det endast en person som blivit misshandlad, men det ska alltså handla om tre målsäganden.

Misshandeln ska ha skett utomhus och fyra misstänkta har nu gripits. En av de fyra har släppts senare eftersom den personen varit minderårig, de övriga ska vara i 20-årsåldern.

– De som är gripna ska höras under dagen. En av dem skulle behöva nyktra till innan man kunde höra honom, säger Liv Fahlén, kommunikatör hos polisen.

Vet man vad orsaken till misshandeln är?

– Det ska ha varit någon slags incident inne i stan tidigare och sen hade det fortsatt i ett område ovanför centrum. Mer klarhet kring omständigheterna får vi förhoppningsvis när förhören är gjorda.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.