Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Det slutliga beslutet om ordningsreglerna för skidspår ska fattas av kommunfullmäktige den 23 september. Till höger Anders Sundin, ordförande i Östersunds skidlöpareklubb. Foto: Sara Choghrich/SVT

Gående portas från skidspåren i Östersund

Uppdaterad
Publicerad

I vinter väntas det bli totalförbjudet att vandra i de kommunala skidspåren i Östersund. Kommunstyrelsen har föreslagit att kommunfullmäktige ska fatta beslut om detta när de sammanträder i morgon, torsdag.

Enligt politikerna utgör fotgängarna en fara för både sig själva och skidåkarna och förstör även skidspåren. De gående portas därför från spåren.

Att gå och löpa blir förbjudet i kommunens anlagda skidspår. Förbudet gäller hela spårbädden inklusive skatespår och klassiska spår.

Det slutliga beslutet om ordningsreglerna för skidspår ska fattas av kommunfullmäktige i morgon, torsdag. Förbudet kommer inte att gälla skidspår i naturreservatet.

Hör Anders Sundin, ordförande i Östersunds skidlöpareklubb och österundsbon Tord Nilsson i videon ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer