Hör spelare och tränare om fotbolls-samarbetet Foto: SVT

Unikt fotbolls-samarbete över gränsen

Uppdaterad
Publicerad

När de båda idrottsföreningarna på varsin sida om riksgränsen hade svårt att få ihop spelare till sina fotbollslag valde man att samarbete. 14-åringarna i Funäsdalen har nu sin hemmaborg i Brekken, fyra mil bort.

Idrottsföreningarna i Funäsdalen och i Brekken i Norge har samarbetat på olika sätt i många år. Det är två glesbygdsföreningar som ibland har haft svårt att få ihop tillräckligt med spelare till sina fotbollslag. I år har dom helt enkelt slagit ihop sina båda P14-lag.

De spelar i den norska serien under namnet Brekken G14, (Gutter 14). Både spelare och ledare är väldigt nöjda med arrangemanget även om det var en del språkproblem alldeles i början.  Anfallare som dom är vana vid att kalla de som förväntas göra mål i Funäsdalen heter ”spiss” på norska. Alltså den som toppar, är i spetsen ...

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.