Foto: SVT

Gratis läxhjälp i matte

Publicerad

Mattecentrums räknestugor i Östersund står inför en ny termin. Från måndagen den 7 september erbjuds där gratis läxhjälp i matematik från Mattecentrums volontärer vid två tillfällen i veckan. Alla elever är välkomna, oavsett deras ålder, kurs eller kunskapsnivå.

Till den ideella föreningen Mattecentrums räknestugor är alla som pluggar matte välkomna, oavsett vilken skola en går på eller vilken kunskapsnivå en har. Besökarna kan såväl vara sjundeklassare som komvuxelever, och täcker in hela spektrumet från eleven som kämpar med att få godkänt till den som vill lära sig ännu mer matte när uppgifterna i kursboken har tagit slut. Det är gratis att komma till Mattecentrums räknestugor och man behöver inte föranmäla sig.

I Östersund driver Mattecentrum två räknestugor i veckan på Jämtlands Gymnasium Wargentin. I maj anordnade föreningen ett konvent där gymnasieelever fick förbereda sig tillsammans inför de nationella proven i matematik, vilket blev väldigt lyckat och uppskattat.

– Mattecentrums volontärer ser mycket fram emot ett nytt läsår och välkomnar både nya och gamla elever till räknestugorna, säger Ingela von Sydow, projektledare för Mattecentrum i Östersund.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer