Strömsunds kommun har beslutat att öppna upp särskilda boenden för besök under jul-och nyår. I klippet berättar Karin Näsmark (S), socialnämndens ordförande i Strömsunds kommun, vad som gäller när man gör ett besök. Foto: Arkiv/Privat

Grönt ljus för julbesök på särskilda boenden i Strömsund

Publicerad

Den 23 december så upphör besöksförbudet på särskilda boenden i Strömsunds kommun att gälla. Kommunen har valt att häva förbudet under jul-och nyårshelgen för att ge de boende en chans att träffa andra.

– Jul är en högtid då vi  vill vara tillsammans och vi vill ge de som bor på ett särkilt boende möjlighet att umgås med vänner och familj, säger Karin Näsmark (S), socialnämndens ordförande i Strömsunds kommun.

Samtidigt vill kommunen att besökarna ska vara förskitiga om de planerar ett besök och man måste boka tid i förväg. Boendena kommer också ta emot ett bergränsat antal besökare utifrån förutsättningarna.

Även i Ragunda och Bräcke har man i dagsläget ett besöksförbud på äldreboenden. I de fallen gäller det nuvarande besöksförbuden fram till den 22:a december men det är ännu inte bestämt om de ska förlängas eller inte.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Jämtlands län

Mer i ämnet