Jerringprisvinnaren Hanna Öberg uppvaktades av sin namne, Hanna Wagenius, ordförande i Östersunds kommunfullmäktige. Foto: SVT

Hanna gratulerade Hanna

Publicerad

Att skidskytten Hanna Öberg i och med Jerringspriset vid Idrottsgalan i måndags har tagit ett enastående storslam, kan ingen förneka. Vid galan passade kommunfullmäktiges ordförande i Östersund, Hanna Wagenius, på att belöna Öberg.

Hanna Öberg tävlar för Piteå där hon också växt upp. Men sedan något år bor hon som de flesta svenska elitutövarna av sporten i Östersund.

Vid OS i Pyeongchang vann Hanna Öberg guld på 15 kilometer.

För den här insatsen har hon redan belönats med Svenska Dagbladets Bragdguld och i måndags således Jerringpriset.

Innan galan ville Hanna Wagenius också sälla sig till gratulanterna – men då visste man alltså bara att hon skulle belönas med Bragdguldet.

– Det är kul att Östersunds kommun uppmärksammar det jag gör, och jag fick just ta emot blommor, en bricka och ett smycke av Hanna Wagenius här på plats vid Globen, sa Hanna Öberg till kommunens hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.