Karin Jonsson (C) Foto: Björn B Schäfer/SVT

Här är Krokoms nya kommunalråd

Uppdaterad
Publicerad

Karin Jonsson (C) föreslås som nytt kommunalråd och ordförande i kommunstyrelsen i Krokom. Det meddelades på en presskonferens i Ås. Hon efterträder Malin Bergman som valt att lämna sitt uppdrag i protest.

Det var den 30 september som centerpartisten Malin Bergman meddelade sin avgång som kommunstyrelsens ordförande i Krokom. Orsaken var att hon inte kände stöd för sitt arbetssätt. Enligt källor fanns en djup spricka inom Krokoms-centern om hur politiken skulle föras på olika områden.

Karin Jonsson är idag ledamot i kommunstyrelsen och kommunfullmäktige och även ordförande samhällsbyggnadsnämnden.

Också Peter Johansson, kretsordförande för centern i Krokom, lämnar sitt uppdrag. Han ersätts av Ingrid Zakrisson som är professor vid Mittuniversitetet.

Ingrid Zakrisson är ny kretsordförande i Centerpartiet i Krokom. Foto: SVT

Peter Johansson sa tidigare till SVT att han kände sig tvingad att avgå.

I Krokom styr centern i minoritet tillsammans med kd, miljöpartiet och moderaterna. De har 20 av de 41 mandaten i kommunfullmäktige.

Tidigare sa centerns distriktsordförande Hanna Wagenius, apropå centerbråket i Krokom, att centern där borde överväga att gå i opposition.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.