Här lagas 40 000 portioner VM-mat

Publicerad

I det tillfälliga kök som byggts upp speciellt för VM i Åre jobbar cirka 100 personer med att laga all mat och servera VIP-gäster, volontärer och publik.

Bengt Mårtensson, som är ansvarig för mat och dryck, poängterar att det måste vara kvalitet i allt man gör.

– Dom som jobbar i backen till exempel behöver god, varm och näringsriktig mat för att orka. Till VIP-tälten försöker vi fånga upp jämtländska traditioner. Det är spännande för utländska gäster att få äta björn, ren och älg till exempel, säger Bengt Mårtensson.

Se Bengt berätta mer om all mat man lagar under alpin-VM i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

alpina VM 2019

Mer i ämnet