Bengt Mårtensson är ansvarig för all mat som serveras under VM i Åre. Foto: SVT

Här lagas 40 000 portioner VM-mat

Uppdaterad
Publicerad

I det tillfälliga kök som byggts upp speciellt för VM i Åre jobbar cirka 100 personer med att laga all mat och servera VIP-gäster, volontärer och publik.

Bengt Mårtensson, som är ansvarig för mat och dryck, poängterar att det måste vara kvalitet i allt man gör.

– Dom som jobbar i backen till exempel behöver god, varm och näringsriktig mat för att orka. Till VIP-tälten försöker vi fånga upp jämtländska traditioner. Det är spännande för utländska gäster att få äta björn, ren och älg till exempel, säger Bengt Mårtensson.

Se Bengt berätta mer om all mat man lagar under alpin-VM i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Alpina VM 2019

Mer i ämnet