Fortsatt blåsigt på flera håll i landet under kvällen, men kanske speciellt i fjällen samt södra och mellersta Norrland. I fjällen drar det även in byar av både regn, snö eller blötsnö. Foto: SVT

Hårt väder i fjällen – varning för orkanvindar

Uppdaterad
Publicerad

Det kan bli orkanbyar i fjälltrakterna i dag.

Det är blåsigt i hela länet. Först i kväll väntas vindarna avta.

I fjälltrakterna råder hårt väder. Under dagen väntas västlig vind med 22-26 sekundmeter och eventuellt orkanbyar.SMHI har gått ut med en klass 2-varning. 

Så hårda vindar innebär att det är svårt att gå upprätt och är det snö så blir sikten obefintlig. Det bedöms som farligt att vistas på fjället.

En klass 2-varning är den allvarligaste varningsklassen för vind i fjällen.

Fortfarande lite blåsigt över Västerbotten och Norrbotten under morgonen och i Tornedalen väntas regn eller blötsnö. I söder har vindarna tillfälligt avtagit. Byar av regn eller snö förekommer även i Jämtlands- och Härjedalsfjällens västra delar. I övrigt mest uppehåll. Foto: SVT

Se en mer utförlig Sverigeprognos här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.