Arkivbild Kastalskolan Foto: SVT

Högstadieelever i Östersunds kommun får distansundervisning

Publicerad
Från och med vecka 22 fram till sommarlovet kommer högstadieelever på Kastalskolan och Storsjöskolan att få distansundervisning en dag i veckan. Syftet är att minska trängseln på skolorna.

Bakgrunden till beslutet är att Miljö- och hälsa har gjort tillsyner på samtliga skolserveringar i kommunen och bedömt att Kastalskolan och Storsjöskolan behöver göra mer för att minska trängseln.

Tidigare under vårterminen har alla högstadieelever i Östersunds kommun provat på distansundervisning en dag. Utvärderingen efteråt visade att de flesta elever upplevde att distansundervisningen fungerade likvärdigt eller bättre än undervisning i skolan.

De elever som däremot upplevde koncentrationssvårigheter och problem att få tillräckligt med stöd på distans kommer att få studera på en studiegård tillsammans med lärare och ett fåtal andra elever.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Jämtlands län

Mer i ämnet