Hon skapar mötesplats: ”Mitt hjärta bubblade över”

Uppdaterad
Publicerad

Det finns för få djupa mötesplatser. Det tycker iallafall Östersundsbon AnnaStina Örn som har startat en kvinnocirkel.

AnnaStina Örn är övertygad om att det finns ett behov av att sakta ner och lyssna till sitt inre. Hon har själv deltagit i kvinnocirklar och det har fått henne att må bättre och utvecklas som person. Övertygelsen, tacksamheten och ett brinnande hjärta för människors välbefinnande blev starten på det som nu är en mötesplats i form av en kvinnocirkel.

– Mitt hjärta bubblade över, säger hon.

I kontakt med sitt hjärta

En kvinnocirkel är en plats där kvinnor kan dela med sig av sina liv och bli lyssnade på med kärlek och förståelse. En plats där de kan vara precis som de är, utan att ändra på något. Förhoppningen är att fler ska känna sig värdefulla, vackra och trygga och börja leva mer i kontakt med sitt hjärta, men också hitta och stärka ens egen röst i samhället.

– Genom att vi höjer vår röst i cirkeln kan vi också stärka vår röst. Så att vi sen kan gå ut i samhället och dela vår visdom och medkänsla med världen, säger cirkelledaren AnnaStina Örn.

En del av ett större projekt

Kvinnocirkeln är en del av projektet Be Woman Project. De utbildar kvinnocirkel-ledare utomlands som startar cirklar på varsitt håll med en gemensam vision – att stärka kvinnor och motverka ensamhet genom trygghet, kärlek och samhörighet.

Kvinnocirkeln hålls en gång i månaden och är inte bunden till någon organisation, religion eller politiskt ställningstagande.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.