Tuffa utmaningen – Per Joar Hansen tror på fortsatt allsvenskt spel för ÖFK

Uppdaterad
Publicerad

Imorgon, lördag, så spelar ÖFK match i Allsvenskan  borta mot Sirius. Och det blir ett elddop för den nye huvudtränaren Per Joar Hansen, som med mycket kort varsel hoppade på jobbet för bara en vecka sedan.

Det är bara en vecka sen som ÖFK:s nye tränare kom till klubben efter att Amir Azrafshan fick lämna. Per Joar Hansen har en lång tränar karriär bakom sig, med klubbar som Rosenborg i Trondheim och GIF Sundsvall. Nu får han ta över ett lag som kämpar i botten på Allsvenskan.

SVT: Är det realistiskt att ÖFK klarar sig kvar?

ÖFK i Allsvenskan

– Ja, i fotboll måste man vara optimist och när det gäller ÖFK så måste man också vara en realistisk optimist, säger han lite kryptiskt

Lars Lagerbäcks högra hand

Under de senaste åren har Per Joar Hansen, som brukar kallas ”Perry”, dessutom varit asisterande förbundskapten i Norge bredvid Lars Lagerbäck.

Hör mer om deras nära vänskap här.

Onsdagens träning var lättsam efter några hårda träningspass tidigare i veckan. Vi fick en pratstund med Per Joar Hansen efteråt.

Hör mer i klippet om hur nye tränaren upplever den här första veckan och hör några av spelarna om sin nya tränare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

ÖFK i Allsvenskan

Mer i ämnet