Polisen tar bland annat hjälp av drönare för att söka av området på Indalsälven där man befarar att det skett en drunkningsolycka tisdag kväll. Foto: SVT

Sökandet längs Indalsälven avblåst – försvinnandet löst

Uppdaterad
Publicerad

Den stora sökinsats som återupptogs på onsdagen efter den person som befaras ha försvunnit längs Indalsälven avblåstes på eftermiddag. Detta efter att kanotisten i fråga själv hört av sig till polisen.

Larmet kom strax innan klockan halv nio på tisdagskvällen, kanoten hittas nära Bomhus. En stor sökinsats med räddningstjänst, polis, ambulans och helikopter inleddes, men vid 23-tiden avslutades sökandet utan att någon person hittats.

Ansvaret för sökandet övergick därefter från räddningsjänsten till polisen, som på onsdagsförmiddagen återupptog insatsen.

– Vi har i dagsläget ingen saknad. Det vi har är en upp- och nedvänd kanot och diverse saker som hittats. Vi fortsätter idag att inhämta information och söker också i området med hundpatrull, drönare och helikopter, sade polisområdeschef August Knutsson på onsdagförmiddagen.

Samtidigt bad polisen också om hjälp med tips på sociala medier, vilket på eftermiddagen gav resultat. Det befarade försvinnandet visade sig vara en man som fallit överbord men som själv tagit sig i land.

– En man hörde av sig och berättade att han lånat en kanot, fallit i och sedan simmat i land. Vi har pratat med honom och han mår bra, sade polisområdeschef August Knutsson vid 16-tiden på onsdagen.

Polisen söker med hund, helikopter och drönare längs Indalsälven, efter att en kanot hittas upp- och ner i vattnet vid Bomsund. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.