Det förekom alkohol, bland annat starköl, på ungdomsfesten i Ladängen i helgen där ett hundratal personer samlades trots gällande coronarestriktioner. Foto: Björn B Schäfer SVT

Här samlades ett hundratal ungdomar till fest i helgen

Uppdaterad
Publicerad

I helgen samlades ett hundratal ungdomar till en fest i Ladängen. Detta trots rådande coronarestriktioner. Nu misstänks de för brott mot ordningslagen.

Ungdomarna hade samlats för att lyssna på musik och dricka alkohol. En del av alkoholen tog polisen hand om då flera av ungdomarna visade sig vara under 20 år. Bland annat hade en 17-årig kille sex öl med sig.

Polisen upplöste folksamlingen eftersom de gällande coronarestriktionerna slår fast att det vid en allmän sammankomst eller offentligt tillställning max får samlas åtta personer.

Brott mot ordningslagen

Ungdomarna misstänks nu för brott mot ordningslagen. Vissa misstänks också för olovligt anskaffande av alkohol.

– Polisen vet inte vem som anordnat festen – eller om den ens var arrangerad (i mer formell mening), säger Mikael Gruvelgård vid polisen.

Därför finns i nuläget inget mer för polisen att gå vidare med i utredningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.