Busstorget i Östersund (arkivbild). Foto: SVT

Hur vill du förändra busstorget i Östersund?

Uppdaterad
Publicerad

Arbetet med att förändra busstorget eller Gustaf III:s torg pågår för fullt och just nu är byggplanerna ute på granskning så att allmänheten kan lämna sina åsikter. Men hur tycker du att platsen ska byggas om? Gillar du förslaget eller hade du velat se något annat?

Hur vill du förändra busstorget i Östersund?

Tack så mycket för alla era synpunkter. Nu avslutar vi chatten!

Thommy • Måste väl vara nog med att politikerna förstört strandlinjen nedan för järnvägen. Fult som stryk med de husen där nere. Hade varit bättre om man gjort ett rekreations/grönområde som alla Östersundare kunnat nyttja ist för bostäder till några få välbemedlade.

Marie sjödin • Håller med de 2 arkitektstudenterna, som är den nya generationens arkitekter ... bygg inte stora kolosser som täpper till ljus och utsikt!! Behåll en öppen yta i mitten, som ett torg ska utgöra och bygg lägre mer idylliska byggnader runtom som kan innehålla t ex caféer , nåt matställe och en kulturinspirerande lokal för alla att nyttja samt möjlighet till småskalig marknad för lokala producenter att sälja sina produkter i en charmig ladliknande byggnad !! Men även plats för mindre lokaler där butiker kan etablera sig!
Gärna ett levande torg med grönska och vattenfontän, där solen strålar kan hitta in och värma vår o sommar. Men som även kanske kan bli en plats för en mindre skridskobana på vintern !! Tänk om och tänk rätt!! Låt torget bli en plats för samvaro och nåt fint att vila ögonen på!!

L Andesson • Ett fint grönområde

Anders Westin • Det är bra som det är.

Anonym 1 • En fin stadspark med fontän många träd blommor och bänkar kanske någon aktivitets plats i parken.

Annars en ungdomsgård eller varför inte ett activitets center för alla åldrar med aktiviteter för alla tv spel, stickning, biljard, måleri, dans vad du vill. Och man kan lösa så att de finns olika rum för allt så om någon äldre tex vill sticka utan att höra ljud från tv spel så kan dem sitta i lugn och ro

Helt änkrlt ett ställe att hitta på och göra roliga saker inga monument eller hotell som bara står o skräpar. Vatför bygga lägenheter när de inte finns nåt kul o hitta på i stan för dem som bor där ändå.

Göran K • De få öppna ytor som finns i Östersund bör vi vårda de behövs.

Magnus Eriksson • Ska bli spännande att se de nya husen på plats. Jag kan inte se de problem med höjd som en del hänvisar till. Vad har man för utsikt från torget idag? Ingen, ett antal i alla fall i min smak rätt fula 60 och 70-tals hus, som helt saknar arkitektoniska uttryck. Sikten i gränderna kommer ju att finnas kvar. Att torget mellan husen saknar "utsikt" ser jag inte som ett problem. Torget blir ju ett stadsrum i sig. Så ser många torg ut i Europas centrala städer. Vill man se fjäll och sjö finms det enormt många andra ställen i staden för detta. Att hänvisa till det gamla sekelskiftstorget ser jag som helt irrelevant, staden som fanns en gång kring det är för länge länge sedan borta. Att husen med Östersunds mått mätt blir relativt höga innebär att de som kommer att bebo dem kommer att kunna få en fin utsikt. En stad kräver förnyelse och att naivt tro att en intressent för nybyggnation ska bortse från sitt eget vinstintresse är befängt. Torger idag gör ingen glad som det ser ut. Vid ombyggnad av Stortorget så skapade man stora öppna ytor. Var inte många som blev nöjda med det och torget livas bara upp under ett antal varma sommardagar, de få vi har här.

Linda s • Varför flera våningar? Och vi har ju så många hotell, och det konkurrerar bort, gamla kyrkan o sandic, vid g3., olearys. Och blir mörkare gränder vid Hamngatan o biblioteket mm. Tänk om gör om

toivo thideman • är det någon som är förvånad efter att ha sett byggnationerna på Storsjö strand?

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.