Flera utryckningar under natten för polisen i Jämtland. Foto: Johan Nilsson / TT

Försök till våldtäkt och flera fall av misshandel i Jämtland under midsommarnatten

Uppdaterad
Publicerad

MIdsommaraftons kväll och natt förde med sig en del brott och anmälningar i länet rapporterar polisen – här är några av dem.

En man i 20-årsåldern greps framåt klockan ett natten mot midsommardagen, misstänkt för sexualbrott. Målsäganden är en jämnårig kvinna.

– Det är en anmälan om sexualbrott som är rubricerad som försök till våldtäkt. Personerna ska ha varit bekanta, de har umgåtts under kvällen och det ska ha skett inomhus, säger Per Thelin, förundersökningsledare.

Mannen har anhållits av åklagare efter förhör och fler kommer att hållas under dagen. Ärendet leds av åklagare.

Misshandel i Berg

En man försökte ta sig in i en lägenhet i Svenstavik och en polispatrull beordrades till platsen. De skjutsar hem honom och upprättade en anmälan om olaga hot och misshandel.

Misshandel i Östersund

Klockan 05.54 inkom larm om en misshandel och polis beordras till platsen. Det är en man som ska ha misshandlat en kvinna i en bostad i Östersund. De två har en relation. Mannen kommer att förhöras under dagen och är gripen misstänkt för misshandel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.