Ian Burchnall och åtta av spelarna i ÖFK hjälper till med tillverkningen av skyddsutrustning till vården. Foto: SVT

Ian Burchnall ledde ÖFK-spelare i förklädestillverkning

Uppdaterad
Publicerad

Idrottsföreningar är välkomna till förklädesfabriken i Sporthallen. Under onsdagseftermiddagen var det ÖFK:s tur. Målet var 200 förkläden till omsorgen i Östersunds kommun.

Tvättade och spritade händer och förkläde på – sen var spelarna redo för uppdraget. På grund av smittorisken var de ensamma i hallen.

– Föreningar som vill komma hit och hjälpa till kan boka in sig på vår facebooksida, säger Mattias Sandström som visar spelarna hur det ska gå till. Man kan boka in sig när man vill eller ha en egen tid.

Coronaviruset i Jämtlands län

Tränaren Ian Burchnall ser sammanbiten ut, men säger som spelarna, att det känns bra att hjälpa till. Det handlar om samarbete på hög nivå för att få plasten att ligga rätt på borden.

Förklädena går till omsorgen i Östersunds kommun och om det räcker så skickas det även ut förkläden till andra delar av länet.

Se när ÖFK-spelarna tog över förklädesfabriken i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Jämtlands län

Mer i ämnet