• Viktigt meddelande:

    Information om skogsbränder på flera platser i landet Läs mer

Foto: TT

Inbrott i stugor och på skytteklubb

Flera stugor vid Lövsjöströmmen i Krokom har utsatts för inbrott. Detsamma gäller Östersunds pistolskytteklubb.

En anmälare som ringde polisen runt halv fyra på tisdag eftermiddag, efter att ha passerat platsen och sett att tre stugor hade uppbrutna dörrar.

– Det har varit en patrull dit och gjort brottsplatsundersökning. De har försökt få tag i stugägarna men jag vet inte om de lyckats, säger polisens RLC-befäl Mikael Baudin.

Enligt anmälaren var det tydligt att dörrarna blivit uppbrutna, men det är oklart när inbrotten skett och vad som stulits.

Stal mat på skytteklubb

Även Östersunds pistolskytteklubb har haft ovälkommet besök.

– Vi har inte haft någon patrull på plats då det inte fanns någon som kunde ta emot dem, men det ska göras imorgon, säger Mikael Baudin vid polisen.

Anmälaren har dock berättat att tjuvarna brutit sig in i klubbens lokaler och har tömt frysar med mat och eventuellt tagit några verktyg. Baudin tror inte att några vapen eller ammunition stulits då sådant generellt ska förvaras av den som innehar licens.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer