Foto: SVT

Inbrottstjuvar försökte preja polisen av vägen

Uppdaterad
Publicerad

En bilförare vägrade inatt stanna för en poliskontroll i Fåker, söder om Östersund. Männen körde istället iväg ifrån polisen och då polisen körde efter försökte gärningsmännen preja polisbilen av vägen.

Det var vid halv två tiden inatt som polisen skulle stoppa en personbil för kontroll men istället för att stanna drog männen iväg från polispatrullen. Polisen körde efter männen som då försökte preja polisbilen av vägen vid ett par tillfällen och de backade även på polisbilen.

Efter någon timmes jakt krockade polisbilen med flyktbilen. Polisbilen hamnade i diket och två gärningsmän sprang från platsen.

Flera poliser och hundpatrull kallades till platsen

Hundpatrullen fick upp spår efter gärningsmännen och efter en omfattande sökinsats kunde två gärningsmän i 20 års åldern gripas. Männen fördes till polisstationen i Östersund för förhör och vidare utredningsarbete.

Misstänkta för stöld alternativt grov stöld

De bägge är misstänkta för stöld alternativt grov stöld då polisen hittade en mängd stöldgods i bilen som togs i beslag.

Föraren är misstänkt för grov vårdslöshet i trafik samt försök till grov misshandel genom att han försökt preja och köra på patrullen.

Eventuellt kan fler misstankar uppstå mot männen under utredninngsarbetet.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.