Inbrottsvåg i Östersundsområdet under påskveckan

Uppdaterad
Publicerad

Ett flertal inbrott har anmälts i Jämtland, kring Östersund, under de senaste dagarna. Polisen uppmanar folk till att vara uppmärksamma och föregå inbrott genom att lura tjuven.

Polisens RLC-befäl Maria Lindgren berättar att det varit en rad inbrott som anmälts i Östersundsområdet senaste dagarna kring påsken.

– Vi vill uppmana folk att hjälpa varandra. Hjälp grannar som är bortresta, genom grannsamverkan. Gå inte ut med att ni är bortresta. Framförallt: låt det se ut som att det är någon hemma. Be grannarna parkera bilen hos er, eller röra omkring med grejor utanför huset, säger Maria Lindgren till SVT Jämtland.

Det rörs sig om minst fem inbrott men Lindgren har inte sett hela listan av anmälningar uppdaterad för sig.

– Ser man något som är konstigt, så vill vi att man ska höra av sig. Om det är pågående, ring 112, annars 11414, säger Maria Lindgren vid polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.