Den 49:e upplagan av skotercrosstävlingen ÖSSK Cup skulle ha gått andra helgen i januari 2021, men har ställts in på grund av coronaläget. Foto: SVT

Ingen skotercup på Gräfsåsen – men hoppet lever att kunna tävla i vinter

Publicerad

I helgen skulle den 49:e upplagan av ÖSSK Cup, tidigare Arctic cat-cup, arrangerats på Gräfsåsen utanför Östersund. Men som för så många andra evenemang så sätter coronapandemin stopp för det.

– Vi förstod tidigt att det skulle bli svårt att arrangera i år, även om smittläget faktiskt var bättre när vi tog beslutet än vad det är nu. Även om det känns surt att det kanske blir första gången sedan 1973 som det inte blir några tävlingar, så vill vi inte bidra till smittspridningen i landet, säger Roger Strandberg, mediaansvarig på ÖSSK Cup.

I samband med beslutet att ställa in helgens tävlingar, så öppnade man dock för möjligheten att senarelägga årets upplaga. Det skulle i så fall handla om elitklassen och det är möjligt att tävlingarna kan flyttas från Gräfsåsen.

Coronaviruset i Jämtlands län

Ett beslut skulle behöva tas ganska snart, men knäckfrågan handlar i princip om huruvida det går att ha publik eller inte, menar Roger Strandberg.

Hör mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Jämtlands län

Mer i ämnet