Den mark som man vill flytta projektet till är så kallad ”prickad”. Alltså där man i princip inte får bygga. Foto: Alexandra Westerlund Karlsson

Inget bygglov för Ullådalsstugan

Publicerad

Ullådalsstugan får inget bygglov. Det blir resultatet av att Mark- och miljödomstolen nu avslår ett överklagande. Men det finns en annan detaljplan som kan vara en framkomlig väg.

De nya ägarna till Ullådalsstugan vill bygga ett boende med 79 lägenheter. För de ursprungliga upplägget finns redan en lagakraftvunnen detaljplan. Men ägarna ändrade sig efter ett tag och ville skjuta på lägenhetsbygget en bit rent geografiskt.

Det ansåg först Åres Samhällsbyggnadsnämnd inte bjöd på något problem. Men detta överklagades av Naturskyddsföreningen till nästa instans som var länsstyrelsen.

Där gav man Naturskyddsföreningen rätt och býgglovet var därmed avslaget.

I överklagan till Mark- och miljödomstolen menar Ullådalsstugan att föreningen inte skulle ha rätt att överklaga, eftersom den inte är en part. Efter ett långt resonemang kommer domstolen fram till att den har rätt att överklaga och dessutom går man på länsstyrelsens linje.

Nu återstår det att se om projektet väljer att gå vidare med sina överklaganden, eller om man försöker förverkliga den detaljplan som redan ligger.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer