Kvinnan berättar att hon blev rädd när hon hörde att någon kom in i lägenheten och dessutom gick mot badrummet. Foto: SVT arkiv

Inkräktare slet upp duschdraperiet

Uppdaterad
Publicerad

Kvinnan stod i duschen hemma i Härjedalen. Hon hörde att ytterdörren öppnades. Den som klivit in i lägenheten gick rakt mot badrummet och hon hörde att också dörren in dit öppnades. En 60-årig man döms nu för intrånget.

De hade varit på en fest i en lägenhet intill, men kvinna avbröt tidigt och gick in till sig. Hon bestämde sig för att duscha innan och gick och lade sig.

Både kvinnan och 60-åringen hade varit på festen men de kände inte varandra så väl utan bara ytligt.

Inne i badrummet slet mannen upp duschdraperiet och ställde sig helt enkelt och glodde på den nakna kvinnan. Hon fick säga åt honom tre gånger innan han flyttade på sig så att hon kunde nå en handduk. Sedan tvingades hon knuffa mannen ut ur lägenheten och i rätten berättade hon att han stannade kvar utanför lägenhetsdörr i fem minuter innan han gav sig iväg.

Mannen förklarade sitt agerande med att han var inne i en period av tungt alkoholmissbruk.

Han döms nu för hemfridsbrott och sexuellt ofredande och påföljden blir 60 dagsböter à 250 kronor. Till kvinnan ska han betala 5 000 i skadestånd och han får dessutom bidra med drygt 10 000 kronor i rättegångskostnader.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.