Isaks succé började i Östersund mot ÖFK

Uppdaterad
Publicerad

Vi är mitt uppe i fotbolls-EM och en svensk spelare har fått mer uppmärksamhet än alla andra. I dag är Alexander Isak en stjärna med världens blickar riktade mot sig. Men på sätt och vis började allt i Östersund och Jämtkraft arena för fem år sedan.

ÖFK hade överrumplat alla i premiären borta mot Hammarby och nu var det dags för den historiska första allsvenska hemmamatchen, mot AIK.

Solnalaget meddelade att de tänkte starta matchen med en speciell ung talang på planen, nämligen 16-åriga Alexander Isak. För de allra flesta var han ett okänt namn.

AIK vann med 2-0 mot ÖFK och ett av målen gjordes av just Alexander Isak.

Efter matchen fick vi intervjua honom. Det var alltså hans första matchintervju som seniorspelare. Han var blyg och tittade mest åt ett annat håll eller vaggade ur bilden. Men det blev i alla fall en kort bit som sporten kunde använda. Den ser ni i klippet här ovan.

Och skulle succén rulla vidare i EM, så glöm inte var det på allvar började. Och vem som gjorde första intervjun.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.