Isherwood laddar för tuffa luftdueller

Publicerad

Senast, mot Kalmar, så tog ju ÖFK säsongens första seger. På måndagen väntar Mjällby hemma på Jämtkraft arena. Och det handlar om en nykomling som gjort det väldigt bra så här långt.

Mjällby har ett par långa forwards som man gärna matar in inlägg till. Framför allt Jacob Bergström, som gjort två mål hittills, är svår att tampas med i luften.

Fast en som det här måste passa alldeles utmärkt är ÖFK:s mittback Thomas Isherwood. Han gillar tuffa luftdueller.

– Som mittback får man nästan alltid tacklas med stora forwards. Jag är van vid det spelet och det passar mig bra, säger Isherwood.

Förra säsongen tycktes Isherwood stå med ett ben i startelvan och det andra utanför. Och när han startade fick han inte sällan spela i en vänsterbacksposition.

– Det var ju mitt första år som a-lagsspelare. Givetvis vill man spela så många matcher som möjligt, men jag tyckte att jag lärde mig en hel del förra året, menar han.

En förändring som kan skönjas i år är väl att han spelar mer vårdat. Inga halvstolliga brytningsförsök framåt som siste man och inte alls lika ruffigt som i fjol.

– Jag drog på mig några onödiga kort i fjol, så var det definitivt. Men det är samma sak här, jag lär mig hela tiden hur jag ska göra saker bättre, säger Thomas Isherwood.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.