• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

”Jag har haft tur i oturen”

Uppdaterad
Publicerad

-Jag har bitskador i vänstra benet och i revbenen på vänster sida, men inga frakturer, berättar han för SVT.

21-åringen vårdas på Östersunds sjukhus efter att ha attackerats av en björn när han var ute och jagade älg utanför byn Gåxsjö under lördagen.

Han är medtagen men inte allvarligt skadad och så här berättar han om händelsen för SVT per telefon.

björnattack Gåxsjö

– Allt gick väldigt fort, jag såg björnungarna först några sekunder innan björnhonan kom fram. Jag hann skjuta ett varningsskott och sen siktade jag på honan och sköt, vet inte om det träffade.

Han lyckades via jaktradion larma sina jaktkamrater att han utsatts för en björnattack och fördes med ambulans till Östersunds sjukhus.

– Jag har bitskador i vänstra benet och i revbenen på vänster sida, men inga frakturer, berättar han.

– Jag har haft tur i oturen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

björnattack Gåxsjö

Mer i ämnet